7 redenen om Riemst in de herfst te ontdekken

Redenen genoeg om Riemst te kiezen als jouw najaarsbestemming voor een weekendje weg of een daguitstap. Ontdek hier de bijzondergrondse herfstactiviteiten die je in Riemst kan doen. Van Riemstse wijnen, ondergrondse champignons tot een rijk oorlogsverleden.

1. Wandel door een extra kleurrijk mergellandschap

Riemst heeft prachtige wandelroutes door bossen, velden en dorpen. En die zijn in de herfst nog betoverender. De veranderende kleuren van de bladeren en aangename temperaturen maken het een ideale tijd voor buitenactiviteiten. Bovendien heb je op de wandelroutes schilderachtige uitzichten op velden en bossen, perfect voor natuurliefhebbers én fotografen. 

Maakte jij een prachtige herfstfoto? Tag dan @visitriemst!  

2. Kook met de grotchampignon

Het herfstseizoen wordt geassocieerd met champignons. Riemst heeft een bijzondere champignon, de grotchampignon. Een erkend streekproduct dat enkel in Riemst, in de Grotten van Kanne, gekweekt wordt. Het is een gedroomd ingrediënt voor hartige gerechten, stoofpotjes, wildschotels en herfstsoepen. 
 
Wist je dat je grotchampignonkwekerij ook kan bezoeken? 

3. Beleef de mysterieuze ondergrond

De mergelgrotten van Kanne bieden een fascinerende ondergrondse ervaring. In de herfst, wanneer het buiten kouder wordt, bieden de constante temperatuur en de unieke atmosfeer van de grotten een aangenaam en mysterieus uitstapje. De grotten herbergen ook een rijke geschiedenis en zijn perfect in combinatie met een buitenactiviteit.

En ook in Zichen-Zussen-Bolder kan je een kleinschalige ondergrondse mergelgroeve bezoeken!

4. Oogst wijndruiven en proef het resultaat

In de herfst zijn de wijngaarden op zo’n mooist. En er is dan veel leven op de wijndomeinen, want er werd geoogst. Een perfect moment om deel te nemen aan wijnproeverijen en rondleidingen door lokale wijngaarden zoals bij Wijnkasteel Genoels-Elderen of Wijndomein Vlijtingen. Bij Cleuren Cuvees kan je dan weer van appelschuimwijnen proeven tijdens één van de maandelijkse degustaties.

5. Geniet van culinair Riemst

De vruchtbare ondergrond van Riemst zorgt naast de grotchampignon voor een overvloed aan lokale producten. In de herfst kun je genieten van seizoensgebonden gerechten, gemaakt van lokale ingrediënten zoals pompoen, appel en peer. Maar ook lokaal geproduceerde producten zoals jams en chutneys geven een speciale smaak aan het seizoen en zorgen dat de smaken van de herfst bewaard blijven voor de wintermaanden.

In de Riemstse horeca kan je genieten van deze gerechten en aangepaste menu's.

6. Graaf diep in het oorlogsverleden

Soms zoek je in de herfst natuurlijk nog een extra binnenactiviteit. In Riemst kan je je onderdompelen in het spannend en turbulente oorlogsverleden van de streek. Bezoek het Belevingscentrum in de Brug van Vroenhoven of het Fort van Eben-Emael en dompel je helemaal onder. 

Op 9 en 10 november opent Bunker M bij de Brug van Vroenhoven uitzonderlijk de deuren. Lees er hier meer over en reserveer je bezoek

7. Blijf logeren, met z'n tweetjes of in compagnie

Maak het knus: een knisperend haardvuur, een zachte zetel om in weg te zakken met een goed boek en een plek om je modderige laarzen te laten drogen na een deugddoende wandeling. Omringd door weidse uitzichten of een gezellig Riemsts dorpje.  

Ontdek waar in Riemst je kan overnachten. Met z’n twee of in een grotere compagnie.  

logo riemst deel 2
Naar top